Markus Norrgran

Ruotsissa veronkevennyksiä korjauspalveluihin

Ruotsissa tehtiin mielenkiintoinen liike kertakäyttökulttuurin suitsimiseksi. Siellä päätettiin asettaa korjauspalvelut alempaan veroluokkaan, minkä on tarkoitus auttaa Ruotsin kunnianhimoisen ilmastonmuutossuunnitelman toteuttamiseksi.

Pyörien ja vaatteiden korjauksen alv laskee 25 %:ta 12 %:iin. Kodinkoneiden korjaus muuttuu verovähennyskelpoiseksi vero-osuudeltaan.

Verokantaan päätös tuo noin 50 miljoonan euron loven, jota paikataan kemikaaliverolla.  Ratkaisun odotetaan työllistävän alojensa taitajia enemmän, mikä vähentäisi myös työttömyyttä hieman.

Vastaava ratkaisu olisi kiinnostava Suomessakin.

 

Tässä vielä linkki Worlds Economic Forumin juttuun:

http://wef.ch/2fRLp7G

Ja videoon, jos se tuntuu tutummalta kuin englanninkielinen juttu:

https://www.facebook.com/worldeconomicforum/videos/10153909593806479/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Markus,
todella hyvä juttu, toivottavasti tähän voitaisiin mennä Suomessa.

Käyttäjän MarkusNorrgran kuva
Markus Norrgran

Kyllä vain, tosin pelkään että nykyisen hallituksen kanssa ratkaisu jää toiveeksi. Vaan ken tietää! Suomessakin on taitavia korjaajia ja vaatealan artesaaneja, joiden on vaikea saada asiakkaita korjauspalvelujen kulujen ollessa kovia.

Vaikka kunnallisvaalit ovat käsillä, niin niiden tuloksilla ei kauheasti vaikutella veroratkaisuihin. Silti, hieman asian vierestä, mutta Maaseudun tulevaisuudessa jätteenhoitoalalla valitettiin, ettei muovinkierrätykseen tule tarpeeksi materiaalia. Tätä ei ainakaan auttanut päätös siitä, että monipuolisia kierrätyspisteitä voi olla harvemmassa. Mikään ei kuitenkaan estä, että jätteenkeräyspisteitä on vaadittua enemmän. Näin muovinkierrätys saisi tarvitsemaansa materiaalia.

Toimituksen poiminnat