*

Markus Norrgran

Kaikki blogit puheenaiheesta Muuttoliike

Oman kansan arvostus on ykkösasia

 

Meillä Suomessa useimmille koti on tärkeä, kotipaikkakunta on tärkeä ja se elinympäristö, mihin elämäämme rakennamme. Se pitäisi olla tarkkaan harkittu päätös, jos asuinpaikkakuntaa halutaan vaihtaa, koska vaikutukset ulottuvat perheenjäseniin, sukulaisiin, ystäviin ja hyvä elämä perustuu elämänkokemuksiin ja muistoihin, mitkä useimmiten sijoittuvat kotipaikkakuntaan.

Paritusta, uhkapelejä ja huumeita? Mitä maaseutu oikeasti kaipaa

Osallistuin viikonloppuna paneelikeskusteluun maaseudun mielikuvista ja median roolista siinä.  Tuomas Enbuske esitti, että maaseutu nousee, jos kannabis, paritus ja uhkapeli sallitaan. Lohkaisu nousi paneelin pääviestiksi. Sikäli harmi, koska tavoite oli tuoda esille maaseutu monipuolisena ympäristönä, joka mediassa esitetään hyvin yksisilmäisesti kuihtuvana ja kuolevana alueena.

Muuttoliike on luonnonvoima

Väykän pormestariehdokas Harri Lindell kirjoitti tänään blogissaan:

"Parempaa politiikkaa syntyisi pyrkimyksellä pitää koko Suomi tasaisesti asuttuna sekä säilyttämällä työpaikat/yritykset myös hajautettuna kautta koko Suomen. "

Tavoitehan on keskustapuolueen vanha tuttu, mutta laittoi ajattelemaan - kuvaliitteet osoittavat että trendi on globaali, mutta uskovat Harri & kumppanit todellakin että muuttoliike on käännettävissä, tai edes pysäytettävissä?

Piilaaksosta siirrytään Kanadaan

Donald Trumpin politiikka on rajoittamassa ja vähentämässä teknisen alan työtä Yhdysvalloissa. Piilaakson ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä varten yritykset ovat avaamassa konttoreita Kanadaan (Bloomberg ja techcrunch.com).  Prosessin helpottamiseksi on perustettu myös yritys True North (https://www.thetruenorth.me/), joka pyrkii tekemään siirroista nopeita ja tehokkaita. Yritys tarjoaa myös palveluita muuttoprosessin ongelmiin ja kansalaisuuskysymyksiin. Muuttoprosessin luvataan onnistuvan jopa viikoissa.

Eurooppa ja Lähi-Idän serkusavioliitot segregaation voimistajana

*

Eurooppa ja Lähi-Idän serkusavioliitot segregaation voimistajana

*

Muuttoliike Eurooppaan

Lähi-Idästä ja Välimeren ylitse Eurooppaan suuntautuva maahanmuutto eri muotoineen on muodostunut merkittäväksi sosiaaliseksi ja yhteiskunnalliseksi kysymykseksi niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. 

Politiikan ristiriitaisuudet

On ristiriitaista moittia kansalaisiamme  iglujensa liiallisesta lämmittämisestä, hiilijalanjäljestä, ja samanaikaisesti hyväksyä muuttoliike kääntöpiirien väliltä  napa-alueille.

On ristiriitaista kun Suomen  suvaitsevaiset suvaitsevat maassaan homoavioliitot  sekä  samanaikaisesti  toivottavat tervetulleiksi homoliitot tuomitsevat muselmaanit.  Sotia  lähi-idässä pienemmistäkin eroavuuksista käydään siiojen ja sunnien kesken.

En ole oraakkeli, mutta yhteenotto tulee olemaan ohittamaton.

Yhdysvaltain tieteen venäläinen aksentti - Venäjän Amerikansiirtolaisuudesta

Yhdysvaltain tieteen venäläinen aksentti

*

Motto:

”Kolmannes Yhdysvaltain teknisistä innovaatioista ja keksinnöistä on maahanmuuttajien tekemiä.”

YLE Radio1, uutiset to 25.2.2015 klo 09:00

*

Me sinisilmäiset

Eilen tuli pakolaisia Turkista EU maihin paeten sotaa ja vainoja.  Tänään heitä palaa omaehtoisesti Suomesta Istanbuliin.  Onko Istanbuleja muuallakin kuin Turkissa josta pitää sotaa paeta?

Olen  sinisilmäinen ja hämillään oleva impivaaralainen kun en tätä pakolaispolitiikkaa ymmärrä.

Lisää vastaanottokeskuksia?

Ministeri Orpo esittää rakennetavaksi lisää vastaanottokeskuksia.  No, hänhän on kokoomuslainen ja väestönsiirrot on pisnes.

Minä vihreänä en ymmärrä muuttoliikettä välimerellisiltä alueilta napapiirille, kun liikkeen tulisi olla navoilta kohti päiväntasaajaa.  Toisin olisi, jos ilmastostonmuutos ei huolestuttaisi.

Väestönkasvu ei myöskään ole maatamme rikastuttava tekijä. Jos olisi, voisimme solidaarisesti ohjata vaeltajat kohti meitäkin köyhempiä maita.

Miksi asuttaa koko maata?

Lasse Männistö (kok.) esitti otsikon kysymyksen blogissaan ja perusti sen Paul Lillrankin esitelmään. Kysymyksenasettelu on väärä, koska suomalaiset eivät asuta koko maata. He myös kyseenalaistivat aluepolitiikan - kannattiko?

 

Männistö ja Lillrank vetoavat siihen, että tiheässä asuvat ihmiset luovat enemmän menestystä. Vaaditaan vain kriittinen massa ihmisiä. Näin varmasti on, mutta...

 

Tiheässä asumista voi luokitella kahteen: tiiviisiin taajamiin ja taajaan asuttuihin maakuntiin. Miten Suomessa? Paljonko on tarpeeksi?

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä